Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/asbothkeszthely/wp-content/plugins/icon-widget/src/Enqueue.php on line 85

 32. Lepke túra    2022. március 19.

 Két év kényszerszünet után – a térségi Forrásvíz Természetbarát Egyesület, valamint a Z.Sz.C. Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében – immár 32. alkalommal kerül megrendezésre a “LEPKE” teljesítménytúra a Keszthelyi-hegység területén. Mint az eddigi évek során mindig, most is márciusi – hol tavaszias, hol pedig kissé télies – időjárási viszonyok várnak bennünket. Meglátjuk, mit tartogat 2022!

Időpont: 2022. március 19. (szombat)

Útvonal: Vonyarcvashegy vasútállomás ; Pető-hegy (Berzsenyi-kilátó, de a 15 km-es távon kimarad) Büdöskúti pihenő (15 km-es távon innen a Pad-kőre); Büdöskúti erdő ; (a 40 km-en Bélap-völgy ; Szépkilátó ; Bisekő-tető ; Márványkőfejtő-hegy) ; Vékony-cser ; Szt. Miklós-forrás ; Büdöskúti pihenő

Szt. Mihály dombi kápolna ; Berekalja ; (a 40 km-en Szt. Vendel kápolna ;

Vas-hegyi Kitaibel Pál-kilátó) ; Vonyarcvashegy  vasútállomás

15 km-en a szintemelkedés 350 m, szintidő: 4 óra ill. nincs! 

25 km-en a szintemelkedés 390 m, szintidő: 6 óra ill. nincs!

40 km-en a szintemelkedés 1140 m, szintidő: 10 óra

Indítás: mindhárom távon 7-11 óra között folyamatosan  a Vonyarcvashegyi vasútállomásról,  és ugyanott a cél is legkésőbb 18 óráig.

(a vasútállomás mellett van nagy parkolási lehetőség autóknak, buszoknak is)

Nevezési díj: 1800 Ft/fő (15 km),    illetve 2200,- Ft/fő (25 km és 40 km) 

(Előnevezésnél 200 Ft kedvezményt adunk minden távra és a helyszínen MSTSZ, TTT tagok, MTSZ és Magyar Turista kártyára, továbbá 7 éves kor alatt és 70 év felett ingyenes.)

Azok a résztvevők, akik a kiírásnak megfelelően végigjárják a túra útvonalát, ellenőrzőlapjukon minden ellenőrzőpont igazolása szerepel, emléklapot és kitűző jelvényt kapnak. Az útvonal mentén frissítőállomás, és helyenként enni-innivaló vásárlására is van lehetőség, de a forrás is jó vizű, iható.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen sem igényelhető, csomagmegőrzést a rajt-célnál vállalunk.

Felhívjuk a figyelmet az erdő és természetvédelemre, ill. hogy az erdő területén se szemeteljenek, tüzet ne okozzanak!

Ajánlott a KESZTHELYI-HEGYSÉG TURISTATÉRKÉPE

További információ:

Forrásvíz Természetbarát Egyesület:  E-mail: forrasviz@freemail.hu

30/451-6927 (Gálné Németh Ildikó)

Asbóth:  E-mail: suli@asboth.edu.hu

30/215-4995 (Kardos Károly)

Térkép 15 km

Térkép 25 km

Térkép 40 km

LEPKE TÚRA 2022. március 19. (szombat)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.